fredag 28. august 2009

Skyggeorganisasjonen SOS Rasisme

"En sak i VG om et overfall på sogneprest Josef Moiba i Oppdal kommenteres av Kenneth Fuglemsmo i SOS Rasisme. I Opdalingen oppfordrer han til engasjement gjennom organisasjonen.

Det som ikke nevnes er at Fuglemsmo er aktiv i Tjen Folket, en ekstremistisk kommunistorganisasjon som hyller Stalin og har brukt vold og hærverk som virkemidler. SOS Rasisme har blitt kuppet og styres i dag av venstreekstreme personer som bruker organisasjonen til å samle midler og rekruttere til det kommunistiske miljøet i Norge. Med 40.000+ medlemmer og over fem mill. i statsstøtte er det en veritabel gullgruve for de mest ekstreme delene av ML-bevegelsen. Tjen Folket er så ekstremistisk at selv Rødt og de fleste andre ML-gruppene har tatt avstand fra dem.

Fra nettsidene til Antirasistisk Senter:

Antirasistisk Senter er tilhenger av mest mulig åpenhet og vi tror det gagner arbeidet mot rasisme at alle deltar i den offentlige debatt og tydelig sier hva de mener. Antirasistisk Senter samarbeider, roser eller kritiserer alle aktører fra sak til sak. Det har vi gjort siden 1979, og det forbeholder vi oss retten til å gjøre også i framtiden.
Vi finner det følgelig riktig å legge ut de punkter vi har vært uenige om og kritiske til i forhold til SOS Rasisme. Disse synspunkter har blitt imøtegått av hovedkasserer Larsen på en måte som er forbausende. Han ber selv om at hans synspunkter blir offentliggjort på vår hjemmeside og til tross for språkbruken finner vi det riktig å legge ut hele diskusjonen, og så kan folk selv gjøre seg opp sin mening.

Vår første kommentar står fremdeles fast, og til tross for den omfattende korrespondansen mellom oss og SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen så har vi ikke fått svar på våre spørsmål eller fått avkreftet de kritiske påstander som fremkom i Dagens Næringsliv.
På denne bakgrunn må vi fastslå følgende.

· Det er en påtagelig mangel på synlighet i SOS Rasisme når det gjelder så vel personer som aktivitet. Dette mener vi er til skade for det antirasistiske arbeidet, fordi det er viktig med åpenhet om så vel metoder som konkret arbeid.

· SOS Rasisme ble kuppet av personer med tilknytning til AKP i 1993, og brukte bevegelsen via hemmelige grupper til å rekruttere medlemmer til AKP.

Dette ble fremlagt i Dagens Næringsliv av Kjell Børge Øgård, som var med på hele prosessen. Dagens Næringsliv dokumenterte flere tette bånd mellom lednende personer i SOS Rasisme og den marxist-leninistiske gruppen Tjen Folket.

Antirasistisk Senter mener det er uheldig at en antirasistisk medlemsorganisasjon har så mange og tette bånd til enkelte politiske grupperinger. Det er for oss uvesentlig hvilke politiske grupperinger det er snakk om."

http://politiskforum.no/index.php?topic=766.0

Smart måte og få statsstøtte og oppslutning. Spesielt når sos-erne går rundt og spør 14-åringer: er du imot rasisme? etter et ja sier de at det bare koster 10kr i året, de skriver under og navnet ligger på medlemslisten i flere år. Hadde de bare visst..

Les mer på:

En sakprosatekst om SOS Rasisme.
og
Meld deg ut av SOS Rasisme!